Lezingen

De lezingen worden gehouden door de volgende zéér bekende Nederlanders 

Niels Kooyman

Niels groeide op in het Noord-Hollandse Bergen, een kunstenaarsdorp in een afwisselend en natuurrijk landschap aan de Noordzeekust.

Zonder twijfel bepaalde deze plek zijn visie op natuur en fotografie. Als medewerker van een meerjarig onderzoek naar het effect van grazers in natuurgebieden ‒ inmiddels opgeleid tot natuurbeheerder ‒ kon hij zijn hobby natuurfotografie voor het eerst professioneel gebruiken.

Na werkzaam te zijn geweest als beeldredacteur en fotograaf in loondienst startte hij in 2006 als zelfstandig fotograaf. Niels woont in het Drentse esdorp Norg.

Niels zal je aan de hand van ongelooflijk mooie foto’s laten genieten van zijn natuurbelevingen.

Nico de Haan

Nico de Haan is misschien wel de bekendste vogelaar en vogelbeschermer van Nederland. Hij heeft diverse boeken geschreven en is regelmatig te horen geweest in het radioprogramma Vroege Vogels en op tv in verschillende programma’s te zien geweest, waaronder het programma “De Baardmannetjes” waarin hij op humoristische wijze de natuur en vogels in Nederland liet zien, samen met Hans Dorrestijn.

Nico heeft een wekelijkste nieuwsbrief via email waarop je je kunt abonneren en doet nog regelmatig excursies.

Op deze festivaldag laat Nico ons weer op zijn onvolprezen manier van zijn verhalen over de natuur genieten.

Arjan Postma

Boswachter Arjan Postma heeft een passie voor de Nederlandse natuur. Als geboren verteller brengt hij zijn enthousiasme en zijn kennis graag over op anderen. Hij treedt hij op in tv-programma’s, geeft lezingen en rondleidingen én schrijft boeken. In het najaar van 2016 verscheen zijn derde boek: Buiten gebeurt het.

Bij het grote publiek is Arjan vooral bekend vanwege zijn regelmatige optredens in RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan.

De natuur is overal om je heen, zelfs midden in de stad. Arjan Postma wijst je op al het moois waar je normaal gesproken zo aan voorbij loopt. Aan de hand van de vier seizoenen laat hij zien dat onze natuur één grote schatkamer is.

Arjan Dwarshuis

Arjan Dwarshuis heeft in 2016 een nieuw wereldrecord neergezet door 6852 soorten vogels te observeren. Zijn reis bracht hem over de hele wereld en tegelijkertijd zamelde hij geld in voor het “Programma ter voorkoming van het uitsterven van het vogelleven” van Birdlife International. Hij heeft zijn ervaringen gebundeld in zijn boek “Een bevlogen jaar”

In deze presentatie vertelt hij met veel passie en humor over zijn ervaringen.

Arjan vertelt over zijn leven:
“Vogels kijken is mijn grootste passie, het geeft me een enorme vervulling in het leven, neemt me mee naar de mooiste en meest afgelegen plekken in deze wereld en laat me de natuur en al haar complexiteiten op een veel betere manier begrijpen.”